point_bl

OK

Smslån utan kreditprövning

Det finns många som skulle vilja ta smslån utan kreditprövning men det finns inga svenska aktörer som erbjuder en sådan tjänst. Det fanns tidigare men svenska regeringen har röstat genom en lag som tvingar smslångivarna att göra kreditprövning på alla som ansöker om lån. Om någon påstår sig erbjuda snabblån utan kreditprövning talar de osanning alternativt följer de inte lagen när de lånar ut pengar.

Det som däremot finns är möjlighet att ta smslån utan att kreditprövningen registreras hos UC. Detta innebär att du tar ett lån som inte behöver inte påverka din kreditvärdighet i framtiden. Vi på Paxo erbjuder alltså inte snabblån utan kreditprövning men snabblån utan UC.

Snabblån utan att kreditprövning syns hos UC

Det finns många snabblångivare som inte samarbetar med UC vilket gör att du som låntagare inte behöver oroa dig för att ditt lån ska påverka ett eventuellt bolån eller liknande som du kan vilja ta i framtiden. Det är alltså inte sms lån utan kreditprövning men det är såpass nära vi kan komma i Sverige utan att några lagar skulle brytas.

När snabblånens kreditprövningar inte registreras hos UC behöver du inte oroa dig för att skicka in många ansökningar till olika lånföretag men se till att läsa grundligt på företagens hemsidor för att förvissa dig om att inga uppgifter skickas till UC.

Orsaken till att det blir så viktigt att hålla koll på om långivaren tar en upplysning hos UC är att en upplysning hos UC registreras. Detta innebär att om du gör en låneansökan idag hos en långivare som tar UC och sedan vill du göra en ansökan imorgon hos en annan långivare som tar UC, kanske för att förhandla till dig bästa möjliga ränta, riskerar du att blev nekad lån hos långivare nummer två för att de ser att du redan har flera upplysningar på dig.

Hos Paxo kan du alltid vara lugn att dina uppgifter inte syns hos UC. Vi delar aldrig någon information med UC!

Varför är inte tillåtet med sms-lån utan kreditprövning?

När sms-lån först kom till Sverige, beviljades i princip alla lån direkt och alla pengar betalades ut samma sekund som du ansökte. Tyvärr var det väldigt många som drog på sig fler sms lån än de klarade av vilket resulterade i att regeringen kände sig tvungna att ingripa. De röstade då igenom en lag som tvingade alla långivare att göra kreditprövningar på sina kunder innan de lånade ut pengar och om kunden inte klarar kreditprövningen ska inte heller ett lån beviljas. Sms-lån utan kreditprövning var helt enkelt ingen bra idé alls!

Kommer sms lån utan kreditprövning bli lagligt igen?

Om sms lån utan kreditprövning kommer bli lagligt någon gång i framtiden kan såklart ingen svara på men att det skulle bli lagligt under de närmsta tio åren är högst osannolikt. Av de undersökningar som vi har kunnat ta del av är politikerna nöjda med resultatet från lagen. Att tvinga smslångivare att göra kreditprövningar och därmed gör snabblån utan kreditprövning olagligt är någonting som fallit väl ut jämfört med de resultat som önskade uppnås!

Vår uppfattning är att lagen inte förändrar erbjudandena i särskilt stor utsträckning. När smslån började erbjudes under 2006 var marknaden helt ny och de företag som då erbjöd lånen saknade erfarenhet av den verksamhet de bedrev i Sverige. I takt med att en ny tjänst som smslån utvecklas lär sig företagen mer om hur de ska agera på ett sätt som främjar både företagets och kundens intresse. Att ta en kreditupplysning är enligt vår mening en självklarhet idag!

Erbjuds snabblån utan kreditprövning någonstans?

I Sverige är det som sagt inte tillåtet med snabblån utan kreditprövning. Om vi däremot tittar utanför Sveriges gränser finns det många som erbjuder sådana lån. Problemet med dessa aktörer är att du ofta måste ha ett bankkonto i det land där företaget är verksamt för att du ska kunna ansöka och det sätter ju onekligen en del käppar i hjulet.

Vill du absolut ha ett snabblån utan kreditprövning är det inte omöjligt även om det minst sagt kan beskrivas som omständigt. Om det däremot är tanken på att hamna hos UC som får dig som låntagare att vilja ha snabblån utan kreditprövning kan du däremot känna dig helt lugn. Att låna hos Paxo innebär att ingen information delas med UC och du skyddar således din kreditvärdighet inför framtida lån!

Kommentarer inaktiverade.